✔ Diny van den Bout, ondernemerscoach

Praktijkvoorbeeld Lucie van Dijk – de Brêge Coaching

Lucie van Dijk - de Brêge Coaching

Ik was vanuit de WW in de gelegenheid om zelfstandig ondernemer te worden. Wat mij duidelijk werd, ik wilde wel, maar ik wist niet of het ondernemerschap in me zou zitten. Ik had veel twijfel op dat gebied. Dat ik kan coachen was me duidelijk, maar het ondernemerschap niet.

Ik wilde die zekerheid hebben. Ik wilde niet meer zo met het hoofd bezig zijn, ik wilde zonder druk aan de slag. Voor ik de stap zou zetten wilde ik weten wat kom ik tegen, kan ik alle onduidelijkheid loslaten, waar loop ik tegenaan?

Tijdens ons eerste gesprek heb je mij best geconfronteerd. Je gaf veel technische informatie, over belastingen, over financiën. Ik wil de dingen rond financiën goed doen en merkte tijdens het gesprek dat ik daar nog niet genoeg over wist. Dat eerste gesprek zorgde voor slapeloze nachten en voor veel onrust en twijfel.

Voor ons tweede gesprek had ik de beslissing al genomen. Ondernemerschap is niets voor mij. Je hebt toen heel mooi de betekenis van die slapeloze nachten en die onrust kunnen verhelderen. Om de stap naar ondernemerschap te kunnen nemen, moet eerst een hoop weerstand weggenomen worden. Die slapeloze nachten en de onrust hebben helderheid gebracht, de weerstand werd daardoor inderdaad behoorlijk verlaagd. Je merkte op dat mijn lichaam kennelijk beter weet wat goed voor me is dan mijn verstand. Dat door het verminderen van de weerstand de stap in het onbekende makkelijker te maken is.

Ik had het gevoel dat je me de 1e keer met de voeten op de aarde heb gezet en dat je me de 2e keer mooi hebt uitgedaagd. Ik had in ieder geval niet meer het idee dat ga ik niet kunnen. Jij hebt mij dat inzicht gegeven en dat heeft me heel erg verrijkt.

Tijdens de begeleiding door het IMK lag de nadruk op het bestaansrecht van een bedrijf, winst maken. Jij voelde het persoonlijke aspect van ondernemer worden goed aan.  Jij hebt me geraakt door te vertellen over de leuke kanten aan het ondernemerschap. Wat jij op het persoonlijke vlak doet, dat je mag dromen in een kader van realisme. Je kennis van het ondernemerschap en je realisme heeft me heel erg gesterkt.

Ik heb echt de moed gevonden om te gaan voor het ondernemerschap. Je creatieve benadering heeft me vrijer in mijn denken gemaakt en je openheid als persoon heeft me zelfvertrouwen geven. Dat contact, niet alleen over ondernemerschap maar ook als mens, heeft me heel goed gedaan.

Op een aanbevelingsschaal van 1 tot 10, geef ik je zeker een 7 of 8. Ik heb het regelmatig over je in positieve zin. Je ziet zoveel mensen die voor zichzelf willen beginnen, die vertel ik altijd wat jij voor me betekend hebt. Het IMK werkt meer zakelijk. Voor mij betekende het een voorsprong dat ik met jou heb gewerkt, ik kwam in contact met mijn persoon als ondernemer. Dat ik nu mijn droom aan het realiseren ben, geeft me heel veel energie.

Lucie van Dijk - De Brêge coaching

Lucie van Dijk – de Brêge Coaching
https://www.debregecoaching.nl/