Testimonials Trainingen & Workshops

Naar mijn beleving is NLP een middel wat je bewust maakt dat gevoel je niet altijd een juist beeld geeft van wat anderen van je vinden. En ook dat het een kunst is om op een natuurlijke manier te presenteren en dat NLP je hierbij kan helpen. Tijdens de training merkte dat ik de zenuwen kwijt was, die ik de gehele ochtend al zo goed verborgen probeerde te houden.

M.V.

 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van NLP had gehoord. Ik begon dan ook met gemengde gevoelens aan de training. Aan de ene kant dacht ik, hier ben ik veel te nuchter voor, aan de andere kant was mijn nieuwsgierigheid erg geprikkeld. Je eigen brein kunnen besturen leek me namelijk erg gemakkelijk maar, hoe doe je dat? Ik hoopte daar tijdens de training achter te komen.

Na de training zijn mijn gemengde gevoelens m.b.t. NLP zeker veranderd. Ik kijk er positief tegenaan en heb er veel van geleerd. NLP zorgt ervoor mij voor dat ik meer bewust ben van mijn eigen positie, van mijn eigen kunnen en mijn zijn en dat ik meer vertrouwen heb. Bedankt!!

R.K.B.

 

Veel dank voor de manier waarop je in zo’n korte tijd het ‘beste’ bij mij naar boven weet te halen.

T.D.

Voordat ik een presentatie moet doen of iets anders wat voor mij moeilijk is, gaat mijn gevoel volledig met me op de loop. Ik kan er misschien van buiten redelijk rustig uitzien maar van binnen lijkt het dan wel een storm. Van nature probeer ik dan om dat gevoel weg te lachen. Dit komt tijdens het uitvoeren van een presentatie dan ook naar voren. Na de oefeningen was ik volledig kalm.

Ik heb de  NLP- training “Presenteren met plezier” heel erg leuk gevonden en ik heb er zeker veel aan gehad.

R.v.K.

 

De opmerkingen over onzekerheid zijn me heel erg bijgebleven.

“Onzekerheid is aangeleerd gedrag. Je gaat er vaak vanuit dat anderen negatief over je denken, maar dat is vaak niet zo. Je interpreteert gedrag van anderen, mar dit beeld komt vaak niet overeen met de realiteit. Je moet dit gevoel accepteren, het is bedoeld om je optimaal te laten presteren.”

Aangezien ik nogal onzeker ben, zal ik hopelijk hier vaak aan terug gaan denken en zo mijn onzekerheid kunnen  relativeren en misschien zelfs om kunnen vormen naar iets positiefs.

Bedankt voor deze ontzettend leerzame en interessante training

E.v.H.

 

Wanneer ik terug kijk op de training heb ik er het volgende van onthouden:

  • Heb geloof in jezelf, alleen jij weet waar jouw top ligt.
  • Creëer rust in jezelf en in je verhaal.
  • Presenteren kan iedereen.

Tenslotte kan ik vermelden dat ik positief terug kijk op deze training. Mijn gevoel van onrust heeft zich gedurende de training veranderd in een gevoel van rust. Ik heb daar zelf al mijn voordeel mee gedaan tijdens een  presentatie voor een klant.

Diny bedankt!

A.G.

 

Een spontane presentatie doet het bloed sneller stromen, een geheel fysiologische en adequate reactie van het lichaam. Dat is één leerpunt.

Een ander is je letterlijk en figuurlijk stevige houding. Dat wil zeggen voel letterlijk de ondergrond met je voeten en vooral heb vertrouwen in je kunnen! Inhoudelijk maar ook in uitstraling en communicatie.

Na de spontane presentatie een zeer positieve evaluatie. Leer positieve feedback te geven, maar vooral positieve feedback te ontvangen. Dit is heel onwennig, maar ook heel leuk!

Het geven van de presentaties vond ik opnieuw spannend. Het is een begin om te komen tot een bewust wording van factoren als positie, uitstraling, vermogen (kunnen/kennen) en communicatie.

J.J.B.

 

Wat heb ik geleerd?

Accepteer dat je zenuwachtig bent in plaats van je er op te focussen.

Door bewust op je ademhaling te letten en een juiste houding aan te nemen, voel je meer zelfvertrouwen en dat straal je uit, waardoor je de aandacht krijgt van een groep toehoorders en deze aandacht ook vast kan houden.

Door vaak presentaties te houden en bovenstaande punten in acht te nemen, zal het presenteren steeds makkelijker gaan!

Kortom: ik vond het een nuttige training.

L.v.H.

 

De training heb ik als zinvol en leerzaam ervaren. Ik vond het heel erg gaaf om mee te maken hoe Diny door haar stem en houding mij helemaal gevangen hield en tot rust bracht.

Tijdens het interactieve deel had iedereen de gelegenheid een verhaal te vertellen dat hij of zij leuk vond.

Hierbij werd van de toehoorders verwacht positieve feedback te geven. Op die manier ging ik heel anders luisteren en opletten. Het meest verrassende was hoeveel positieve aspecten ik daadwerkelijk waarneem. Bij iedereen heb ik bijzondere kwaliteiten gezien of ervaren.

Hierdoor werd duidelijk dat toehoorders met een positieve instelling naar je luisteren.

De handvatten die ik tijdens de les heb gekregen zijn waardevol en ik ga ze zeker gebruiken.

Hierbij blijft het volgende me bij:

  • Zuig positieve feedback op.
  • Als ik naar een presentatie luister denk ik nooit negatief.
  • Onzekerheid is aangeleerd gedrag.
  • Geef positief commentaar over jezelf.
  • Accepteer je stress als positieve energie en als hulpmiddel om te presteren.

Bedankt!

K.V.

 

Samenvattend kan ik zeggen dat ik meer bewust inzicht in mijn handelen heb gekregen. Dat ik spanningen en emoties in iets positiefs kan ombuigen, zodat ik rustiger en beter kan presenteren. Tevens ben ik er duidelijk van geworden dat er geen slechte woorden zijn.

Al met al zeker een training die indruk heeft gemaakt en misschien wel zo inspirerend om hier een vervolg aan te geven.

B.v.S.